schietbaan

Schietbaan uitje boeken

Je hebt er vast wel eens aan gedacht. Hoe zou het voelen om een keertje te schieten met een echt pistool of een geweer. Als je dat zou willen dan zou dat kunnen op een schiet baan. Maar kan iedereen zomaar voor een keertje naar een schietbaan? Kun je eenmalig een schietbaan uitje boeken? In dit artikel leggen we je alles uit.

Nederland heeft verschillende schietbanen die populair zijn onder schietsportliefhebbers. Hier zijn enkele van de beste schietbanen in Nederland en de redenen waarom ze worden beschouwd als topbestemmingen. We vertellen over verschillende schietbanen en welke soort service ze bieden.

Schietsport

Als je niet eenmalig een schietbaan uitje wil organiseren maar echt vaker wil schieten dan moet je lid worden van een schietclub. Dit kan niet zomaar. Als lid wil worden van een schietclub heb je een VOG (verklaring omtrent gedrag) nodig. Daarnaast moet je minimaal 16 jaar oud zijn en 18 jaar, om na een cursus met een schietinstructeur, alleen de schietbaan op te mogen. Dit is natuurlijk allemaal nodig om ieders veiligheid te garanderen. je bent natuurlijk wel aan het schieten met echte vuurwapens.

Eenmalig schieten op een schietbaan uitje

Als geen sportschieter bent en je wil toch een keer meemaken om te schieten op een schietbaan dan kan dat gewoon. Je kan bij de meeste schietbanen een arrangement aanvragen om eenmalig te schieten. Je moet hier wel minimaal 18 jaar voor zijn. vanaf 16 jaar mag je ook schieten maar dan alleen met luchtdrukpistolen of geweren. Stel je voor dat je een vrijgezellenfeest hebt en je wil een schietbaan uitje organiseren dan kan dat dus gewoon eenmalig met bijvoorbeeld een groep vrienden. Deze schietbanen bieden een zogenaamd schietbaan pakket aan. Je doet dit dan onder begeleiding van een schietinstructeur. De meeste sportschietverenigingen bieden dit meestal wel aan. je kunt dan met verschillende soorten kaliber wapens schieten.

Schietbaan Den Haag

De eerste schietbaan die we gaan bespreken heet schietbaan Noordhaghe in Den Haag. Dit is tevens ook de bekendste schietbaan van den Haag. Je kunt hier een eenmalig schietbaan uitje boeken. Dit kan alleen maar ook met een groep. Je kunt hier onder begeleiding schieten met een schietinstructeur. Ze hebben 5 25 meter banen en 2 100 meter banen. Noordhaghe bied een standaard schietbaan pakket aan waar je kan kiezen uit een groot kaliber , klein kaliber, verschillende soorten wapens en munitie. Daarnaast hebben ze een gezellige kantine waar je na afloop nog even kan nazitten. De prijzen van deze schietbaan zijn € 45,- per persoon onder de 10 personen. De prijs bij groepen van boven de 10 personen betaal je € 40,- per persoon.

Schietbaan Amsterdam

Ook bij schietbaan Amsterdam bieden ze verschillende arrangementen aan voor een schietbaan uitje. Schietbaan Amsterdam staat bekend om hun vrijgezellenfeestjes. Schietbaan Amsterdam bied 3 soorten arrangementen aan. Namelijk het pistolen en revolverpakket waarbij je zowel mag schieten met een revolver als met een pistool. Het tweede arrangement is het gewerenpakket. Met dit arrangement kun je verschillende geweren uitproberen. Als laatste bied schietbaan Amsterdam het all-in schietbaanpakket aan. in dit arrangement kun schiet je met pistolen, geweren en een revolver. Bij schietbaan Amsterdam kun je al vanaf € 40,- per persoon terecht.

Schietbaan Rotterdam

In Rotterdam is zijn er weinig schietbanen waar je eenmalig als schietbaan uitje terecht kan kan. Wij vinden dat best bijzonder voor zo’n grote stad. De meeste schietbanen in Rotterdam zijn verenigingen waar je een lidmaatschap voor nodig hebt. Dit zijn allemaal schietsportverenigingen. De enige plek waar je als schiet uitje terecht kan is Shooting Experience Rotterdam. Je kunt hier kiezen uit: handboogschieten, kruisboogschieten, luchtbuks schieten, luchtdruk pistool schieten, katapult schieten of blaaspijp schieten. Je kunt hier super leuk met een groep terecht om een van deze verschillende wapens te gebruiken. Een arrangement kost € 43,50 per persoon.

Schietvereniging Utrecht

Net zoals in Rotterdam heeft Utrecht bijna geen schietbanen waar je eenmalig een schietbaan uitje kan organiseren. Bij de meeste schietbanen heb je dus een lidmaatschap nodig. De enige schietbaan in de buurt van Utrecht waar je eenmalig een schiet uitje kan organiseren is schietvereniging Baarn. Hier kun je eenmalig een clinic boeken waarbij je met verschillende wapens leert schieten onder leiding van een schietinstructeur. De clinic wordt gegeven aan maximaal 10 personen en je moet minimaal 18 jaar oud zijn. Daarnaast moet je je identiteitsbewijs laten zien. de kosten hiervan zijn € 60,- per persoon.

Conclusie

Het is dus wel zeker mogelijk om eenmalig een schietbaan uitje te organiseren. Het is dus leuk om een schietbaan te boeken als feestje zoals een vrijgezellenparty of gewoon een leuk uitje met een groep vrienden. Als je alleen wil zijn er dus ook genoeg mogelijkheden. De meeste schietbanen faciliteren ook een drankje en een hapje nadien als je nog even wil napraten. De grootste beloning is toch als je als groep een winnaar kan aanwijzen en dit kan vieren.

Vergelijkbare berichten