luuk-steen
|

Luuk Steen: Wie is hij, en meer

Misschien heb je zijn naam wel eens voorbij zien komen: Luuk Steen. Zijn volledige naam is Luuk Steenbergen. Luuk Steen is zijn “artiestennaam” en is vooral bekend onder de jongeren waar hij steeds meer bekendheid krijgt op TikTok. In dit artikel leggen we je uit wie Luuk Steen precies is, waar vandaan komt en waar hij bekend om staat. Ook praten we over hoe hij steeds bekender werd en waarom hij jongeren probeert te inspireren.

Wie is Luuk Steen?

Luuk Steen komt uit Leiderdorp. Hij is 25 jaar oud. Hij is begonnen als voetballer en was hier al snel heel goed in. Hij zou bijna profvoetballer worden bij Den Bosch maar door blessures viel deze droom uiteen. Luuk liet het daar niet bij zitten. Hij is een ongelooflijke fan van voetbal en was daarom altijd buiten te vinden. Hierdoor was hij nog vaak wel te zien op trapveldjes in de buurt en speelde hij nog veel voetbal met zijn vrienden. Zo leerde hij ook steeds meer skills met de voetbal.

Voetbal tricks Luuk Steen

Doordat Luuk Steen vaak in de buurt bezig was met een voetbal leerde hij zich steeds meer originele tricks met de bal aan. Zo begon hij steeds meer trickshots uit te voeren die uiteindelijk in de basket verdwenen. Dit ging hem zo goed af dat hij hier filmpjes van ging opnemen en deze ging plaatsen op TikTok. Naar eigen zeggen begon hij soms te proberen de bal vanuit het hooghouden of klemhouden met zijn been in een keer van afstand in de basket te richten.

Luuk Steen op TikTok

Toen Luuk Steen steeds meer filmjes van zijn tricks op TikTok ging plaatsen kreeg hij steeds meer volgers. Door zijn uitleg van zijn tricks die in de basket verdwenen begonnen zijn volgers dit ook steeds meer te proberen. Momenteel heeft Luuk Steen maar liefst 127.000 volgers op TikTok. Elk filmpje wat Luuk op zijn TikTok zet wordt tegenwoordig meer dan 500.000 keer bekeken. Een enorme prestatie. Luuk Steenbergen heeft niet alleen veel volgers op TikTok maar ook op Youtube: 10.000 volgers en ook op Instagram: meer dan 18.000 volgers. Door zijn positieve houding vinden veel jongeren hem een voorbeeld en inspiratie. Hieronder zie je een van de filmpes van Luuk Steen op TikTok waar hij een van zijn tricks uitvoert:

@luuk.steen

“THANKS VOOR DIE BALLEN!! ⚽️🏀🏐”

♬ origineel geluid – luuk.steen

Inspireren jongeren

Luuk steen zegt vaak dat hij het belangrijk vind om jongeren te inspireren met zijn TikTok filmpjes. Zoals gezegd is hij zelf helemaal gek van voetbal en was dus vanaf jongs af aan alleen maar buiten met zijn vrienden. Hij vind het belangrijk dat kinderen goed en genoeg beweging krijgen en wil dus zoveel mogelijk kinderen ervan overtuigen om lekker naar buiten te gaan. in de huidige maatschappij zijn veel jongeren bezig om binnen te gamen en dat vind hij jammer. Door zijn filmpjes hoopt hij dat jongeren dit gaan uitproberen en zo meer buiten te zijn.

Waarom is Luuk Steen nog meer populair?

Luuk Steen is onder andere populair bij jongeren door zijn uitdrukking “Glitch in the game” De term “Glitch in de game” gebruikt Luuk Steen als de bal in de basket blijft hangen. Ook wordt Luuk Steen steeds meer gevraagd om clinics te geven op scholen en evenementen. Daarnaast wordt hij ook steeds uitgenodigd door voetbal free-stylers en andere bekende TikTokkers. De tricks van Luuk Steen zijn heel uniek. Er zijn maar weinig mensen die op zoveel verschillende manieren van grote afstand een voetbal in een basket kunnen plaatsen. Luuk Steen heeft tegenwoordig ook zijn eigen website waar hij te boeken is en waar hij ook andere spullen verkoopt.

Vergelijkbare berichten