kingsen-regels

Kingsen regels

Je hebt er vast wel eens van gehoord. Drankspelletjes. Op een gezellige avond kan dit nog wel eens geopperd worden. Er zijn er natuurlijk genoeg. Vaak worden drankspelletjes gespeeld in groepen. Drankspelletjes worden op elke leeftijd gedaan. Vandaag gaan we het hebben over de regels van een van de bekendste drankspellen. Namelijk Kingsen regels. Er zijn meerdere varianten van Kingsen dus we leggen in dit artikel de twee bekendste varianten uit. Een potje Kingsen betekent veel lachen, snelle dynamiek en hoe meer je drinkt hoe moeilijker het natuurlijker wordt.

Wat heb je nodig bij Kingsen?

 • Pak kaarten. (zonder de jokers)
 • Sterke drank , bier of wijn.
 • Groot glas voor in het midden

Hoe speel je Kingsen?

Om te beginnen zet je een groot glas in het midden van de tafel of het speelveld. Dit glas vul je met een drankje naar keuze. Het kan bier, frisdrank, wijn of sterke drank zijn. Daarna leg je de kaarten in een cirkel rondom het glas.

Nu je dit hebt gedaan kan het Kingsen beginnen. De eerste speler pakt een kaart en voert de opdracht uit die bij de kaart hoort. De opdrachten staan hieronder uitgelegd. Als iemand de cirkel van kaarten breekt, moet die persoon een slok drinken! Bij het drankspel Kingsen is het de bedoeling dat iedereen in de groep om en om een kaart pakt. Elke soort kaart vertegenwoordigd een bepaalde opdracht of taak. De kaarten liggen in een cirkel rond het bierglas. Elke kaart heeft een specifieke betekenis en opdracht.

Degene die de vierde en laatste koning pakt, verliest het spel en moet het glas in het midden leegdrinken als straf.Hoe te spelen

Kaart trekken

De eerste speler pakt een kaart van de cirkel en voert de opdracht uit die bij de kaart hoort. De betekenis van elke kaart staat hieronder uitgelegd.

Cirkelsluiting bij Kingsen

Als iemand de cirkel van kaarten breekt (dus als de kaarten niet meer aan elkaar grenzen), moet die persoon een slok drinken!

Kaarten en hun betekenissen ( 1e variant Kingsen)

 • Aas (A): Waterval Draaien! het spel keert nu om naar de andere richting.
 • 2: Jij Kies iemand anders die een slok moet nemen.
 • 3: Ik Jijzelf moet de persoon links een slok laten nemen.
 • 4: Vrouwen Alle meisjes in het spel nemen een slok.
 • 5: Vijf Vingers (Nooit Heb Ik Ooit) Iedereen steekt vijf vingers op. Noem iets dat je nog nooit hebt gedaan. Iedereen die dat wel heeft gedaan, moet een vinger neerleggen en een slok nemen. Dit gaat door tot iemand al zijn vingers neer heeft gelegd.
 • 6: Mannen Alle jongens in het spel nemen een slok.
 • 7: Hemel Iedereen steekt zijn hand in de lucht. De laatste die dit doet, moet een slok nemen.
 • 8: Maatje Kies een maatje. Wanneer jij moet drinken, moet je maatje ook drinken en andersom.
 • 9: Rijmen Zeg een woord. De volgende speler moet een woord zeggen dat rijmt. Dit gaat door tot iemand geen rijmwoord meer weet; die persoon moet drinken.
 • 10: Categorieën Noem een categorie (zoals fruit). De volgende speler moet iets noemen dat in die categorie past. Dit gaat door tot iemand niets meer weet; die persoon moet drinken.
 • Boer (J): Regel Verzin een nieuwe regel die iedereen moet volgen. Wie de regel breekt, moet drinken.
 • Koningin (Q): Vragenmeester Jij bent de vragenmeester. Iedereen die je een vraag stelt, moet deze beantwoorden met een vraag. Wie dit niet doet, moet drinken. Dit blijft zo tot iemand anders een koningin trekt.
 • Koning (K): Koningsbeker Elke keer dat een koning wordt getrokken, moet de speler zijn drankje in het glas in het midden gieten. De speler die de laatste koning trekt, moet het hele glas leegdrinken.

Kaarten en hun betekenissen (2e variant Kingsen)

2: Je moet zelf twee grote slokken drank nemen. De kaart geeft namelijk het nummer 2 aan.

3: De persoon links van je moet drie grote slokken nemen. Je hoeft zelf even geen slok te nemen.

4: De persoon rechts van je moet vier grote slokken nemen. Hetzelfde verhaal als bij een drie, maar nu is de persoon aan rechter kant aan de beurt.

5: Verboden woord. Als je een vijf trekt dan mag je een woord kiezen dat niet meer gezegd mag worden. Zodra dit wel gezegd wordt, moet die persoon het hele glas leegdrinken. Wat er ook in zit. Het woord veranderd als iemand anders een nieuwe vijf trekt en een nieuw woord kiest.

6: Rijmen. De persoon die deze kaart trekt roept een woord en de anderen moeten hierop rijmen. Degene die niks meer weet te verzinnen moet het hele glas leegdrinken.

7: Draaien! De draairichting waarop de spelers kaarten pakken veranderd.

8: De speler die deze kaart pakt mag naar het toilet. Tijdens een potje mag er namelijk niemand naar de wc zonder deze kaart. Doet iemand dit toch dan moet hij twee glazen in een keer opdrinken.

9: Diegene die een negen trekt mag een regel verzinnen en in de groep gooien. De regel geldt voor iedereen, dus ook voor jezelf.

10: Aanwijzen. Alle spelers houden hun hand in de lucht en tellen af van afgeteld van 3 naar 1. Op een willekeurig moment wijst iedereen een speler aan. De persoon waar de meeste spelers naar wijzen moet een vol glas bier atten.

Boer: Geef een andere speler een opdracht. Je kan iemand terugpakken voor wat hij/zij vroeger heeft gedaan. Dat wordt een lastige. Als hij/zij deze opdracht niet doet, moet hij/zij een glaasje sterk in eens leegdrinken.

Vrouw: Duimen. Als een vrouw op tafel verschijnt moet iedereen zijn duim op tafel leggen. Wie dit als laatste doet……Nou ja je voelt hem al aankomen. Die moet een shotje achterover slaan.

Koning: Een hele belangrijke kaart. Bij de eerste koning die getrokken wordt, maak je een speciaal drankje. De tweede en derde koningen die worden getrokken leg je daar bovenop. Degene die de laatste koning van het spel pakt, moet dit ‘speciale drankje helemaal opdrinken.

Aas: Middelvinger. Je bent quizmaster totdat de volgende aas getrokken wordt. Quizmaster houdt in dat iedereen alleen maar vragen mag beantwoorden van jou terwijl ze hun middelvinger opsteken. Vergeten ze dat: drinken!

Einde van het spel Kingsen

Het spel eindigt wanneer alle kaarten zijn getrokken. De speler die de vierde koning trekt, heeft verloren en moet het glas in het midden leegdrinken! Wanneer de cirkel verbroken wordt of wanneer er 4 heren op tafel liggen moet diegene het shot in het midden pakken en is het spel Kingsen voorbij. Dit waren de Kingsen regels. Dus mocht je een keer een leuk avondje uit met vrienden hebben dan is Kingsen, in welke variant altijd een goede optie. Maar let wel. Het blijft alleen leuk als er met mate gedronken wordt. Veel plezier!

Vergelijkbare berichten