jan-boskamp

Jan Boskamp: Leeftijd, Vermogen, Carriere en meer

Ben jij benieuwd naar alle feitjes en weetjes van Jan Boskamp? Dan ben je hier op het juiste adres. Jan Boskamp is oud voetballer van Feyenoord en daarnaast een enorme fan van de club. Deze goedlachse voetballiefhebber van het eerste uur tovert iedere keer als hij op tv is een glimlach bij een ieder die hem kent. Wie houdt er nou niet van Jan Boskamp? Maar wie is Jan Boskamp eigenlijk buiten het feit dat je hem wellicht alleen kent als voetbalanalist en hem dus voornamelijk alleen over voetbal hoort praten.

Wie is Jan Boskamp?

Jan Boskamp, volledige naam Johannes (J(oh)an) Boskamp, werd geboren op 21 oktober 1948 (75 jaar) in Rotterdam. Hij begon op 7-jarige leeftijd met voetballen bij de Rotterdamse voetbalvereniging HOV. Op zijn zeventiende maakte hij de overstap naar Feyenoord, waar hij met een jaar onderbreking, voetbalde tot zijn 25e. Daarna speelde hij voor verschillende voetbalclubs in België. Hij stopte op 36-jarige leeftijd als profvoetballer. Jan Boskamp heeft ook 2 keer gespeeld voor het Nederlands elftal en een WK meegemaakt. De meeste mensen kennen Jan Boskamp toch het meest als voetbalanalist bij verschillende voetbalprogramma’s.

Trainerscarriere van Jan Boskamp

Jan Boskamp begon op 36-jarige leeftijd zijn loopbaan als coach. Dit deed hij voornamelijk bij belgische clubs. Hij heeft 2 keer een uitstap gedaan naar andere landen. Zo heeft hij 1 jaar bij Stoke City gecoacht en een paar jaar in het Midden-Oosten. In 2009 stopte Jan Boskamp als voetbalcoach. Daarna werd hij scout bij zijn jeugdliefde Feyenoord. Dit heeft hij 5 jaar gedaan.

Media carriere Jan Boskamp

Na zijn trainerscarrière begon Jan Boskamp als voetbal analist bij verschillende voetbal praat programma’s. Hij werd het meest bekend bij de programma’a Voetbal Inside, Voetbal Offside waar hij wekelijks aanschoof bij Wilfred Genee, Rene van der Gijp en Johan Derksen. Ook zat hij vaak aan tafel bij RTL7 en Ziggo Sport. Jan Boskamp stond in deze programma’s voornamelijk bekend als landelijke knuffelbeer. Daarnaast staat hij ook bekend om zijn prachtige naams versprekingen van moeilijke namen van voetballers. Hiermee krijgt Jan Boskamp de lachers vaak op zijn hand. Jan Boskamp is dit jaar voor het laatst te zien als voetbalanalist. Daarna stopt hij er mee. Dus geniet er nog meer even van!

Vermogen Jan Boskamp

Jan Boskamp heeft in zijn spelers carriere redelijk verdient. Al moet wel gezegd worden dat er in zijn tijd niet zoveel betaald werd als de voetballers van nu. Naar eigen zeggen kwam het grote geld pas toen hij net een paar jaar zelf was gestopt met voetballen. In zijn trainers carriere heeft hij het wel beter gedaan. Naar schatting heeft Jan Boskamp een vermogen van ongeveer 1,7 miljoen euro bij elkaar verdiend als trainer. Hij heeft zelf wel eens gezegd dat hij puur voor het geld naar het Midden-Oosten is gegaan om te werken als trainer. Hier kon hij letterlijk maandelijks een zak met contant geld ophalen. Belastingvrij wel te verstaan. Als voetbalanalist kreeg Jan Boskamp rond de € 220.000,- per jaar. Reken uit je winst!

Ziekte Jan Boskamp

Jan Boskamp heeft in zijn leven een aantal keren serieuze gezondheidsproblemen gehad. In 2021 belande hij op de intensive care door hart problemen en daarbij een RS-virus en een longontsteking. Naar eigen zeggen was het voor hem een wonder dat de doktoren hem nog zo goed hebben opgelapt. Jan Boskamp maakt er ook nooit een geheim van dat hij graag lekkere maar ongezonde dingen eet. Hiermee wordt door met name Rene van der Gijp en Wilfred Genee vaak grappen gemaakt in de uitzending van Voetbal Inside. Jan Boskamp eet graag een ‘paar bami schijfjes’ van de benzinepomp als hij voor de uitzending van zijn woonplaats in Belgie naar Hilversum rijdt.

Priveleven van Jan Boskamp

Over het privé-leven van Jan Boskamp is niet heel veel te vertellen. Jan Boskamp houdt dit naar eigen zeggen het liefst zoveel mogelijk prive. Hij heeft naast voetbal ook nog een andere hobby. Hij is heeft enorm veel interesse in alles wat met de tweede wereldoorlog te maken heeft. Hij verzameld hier veel informatie van en bezoekt daarnaast veel musea hierover. Wat wij verder weten is dat Jan Boskamp de afgelopen jaren in korte tijd veel vervelende dingen in zijn familie heeft meegemaakt. Jan heeft 3 zonen die hij kreeg met zijn eerste vrouw Jenny. Zij is in 2001 op 53 jarige leeftijd is overleden aan de gevolgen van kanker. Zeven jaar later ontmoette hij zijn huidige vrouw Lydia waar hij nog steeds mee is. Ook is zijn kleinzoon een paar jaar geleden op 19-jarige leeftijd overleden. Naar eigen zeggen was dit een van zijn de zwaarste periodes uit zijn leven.

Vergelijkbare berichten